• Ellen Toledo
  • Lynn wordt aan de finish hartelijk opgevangen door een trotse vader

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Kinderen genieten van triathlon

HEEMSTEDE Zondag 22 juli vond de derde editie van de HPC Kindertriathlon plaats in en rondom Sportpark Groenendaal. Triathlons worden steeds populairder bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Het is een leuke manier om op deze manier met sport bezig te zijn, waarbij drie sporten gecombineerd worden.

Ellen Toledo

Ook dit jaar mochten kinderen in de leeftijdscategorieën 6 tot en met 8 jaar, 9 tot en met 11 jaar en 12 tot en met 14 jaar meedoen. Er waren veel vrijwilligers, verkeersregelaars en EHBO-ers aanwezig om ervoor te zorgen dat het evenement goed en veilig verliep. Het hele fietsparcours was verkeersvrij of verkeersarm en op belangrijke plaatsen (kruispunten en afslagen) waren dranghekken neergezet.

Vanaf 12.00 uur kon er ingeschreven worden voor de diverse afstanden zwemmen, fietsen en hardlopen. Voor de 12-14 jarigen 150 meter zwemmen, 8,5 kilometer fietsen en 3 kilometer hardlopen. Voor de 9-11 jarigen 100 meter zwemmen, 4,5 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen en voor de 6-8 jarigen 50 meter zwemmen, 4,5 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen. Bij de starttafel ontvingen de kinderen een enkelbandje met een timingchip, waarmee de tijd bijgehouden werd.

Bij de finish lag er voor de winnaars een medaille klaar en de prijsuitreiking vond per leeftijdscategorie plaats. Het was erg warm en daarom extra zwaar voor de kinderen, die bezweet en met rood verhitte gezichtjes over de finish renden. Daar werden ze onder luid gejuich en applaus door vaders, moeders, opa's en oma's ontvangen. Frank Kerstens (omroeper) hield iedereen op de hoogte zodra er iemand over de finish ging en tussendoor klonk er muziek uit de speakers.