• Ellen Toledo

Kinderen maken kennis met verschillende sporten

HEEMSTEDE De SportInstuif van SportSupport in SportPlaza Groenendaal is een vast onderdeel van de voorjaarsvakantie en werd vorige week dinsdag weer goed bezocht. Zo'n honderdzestig kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool en de buitenschoolse opvang Les Petits en Casca konden zich in de sporthal tussen 10.00 en 15.00 uur heerlijk uitleven en kennis maken met acht verschillende sporten.

Ellen Toledo

De sporthal van SportPlaza Groenendaal was voor een dag omgebouwd tot een mega groot gymfestijn. Diverse sportverenigingen boden in samenwerking met SportSupport Kennemerland een groot aantal sportclinics aan. In sessies van een half uur konden de kinderen kennis maken met tafeltennis, turnen, judo, cricket, taekwondo, kickboks en kinder-crossfit. In de kleedkamer werd hersengymnastiek gedaan en werden de hersens gekraakt met een potje dammen. Tijdens de pauze was er in het restaurant van SportPlaza vers fruit en een flesje fruitwater voor de jonge sporters, ter beschikking gesteld door Albert Heijn aan de Blekersvaartweg.

,,Er zijn vandaag ook veel jeugdleden van de verenigingen meegekomen om te helpen, en dat is fijn", vertelt Rianne Koldenhof (buurtsportcoach Heemstede). ,,We gaan acht verschillende sporten doen die gegeven worden door allerlei verschillende verenigingen". Dit waren Kenamju (judo), HBC Gymnastics (turnen), HBC tafeltennis, Hwa-Rang Dragon (taekwondo), Haarlemse Damclub, Cricket Club Rood en Wit en HealthclubNU (crossfit voor kinderen en kickboks). ,,We hebben dit jaar veel aanmeldingen van de buitenschoolse opvang Casca en Les Petits en we hebben een groep van vijfentwintig losse aanmeldingen gekregen vanuit de scholen zelf".

Dezelfde dag was in Velsen ook een SportInstuif en later in de week een aantal SportInstuiven in Haarlem. ,,Zo proberen we in alle gebieden waar we actief zijn een SportInstuif neer te zetten. De kinderen vinden het allemaal hartstikke leuk en zijn helemaal door het dolle heen. Ik heb nog niemand gezien die met een frons kijkt", aldus Rianne.