• Ellen Toledo

Nieuw café met livemuziek

HEEMSTEDE Henk Monsees (artiestennaam Hank Adams) heeft sinds 7 januari zijn eigen café in Heemstede. Op de hoek van de Camplaan/Valkenburgerlaan naast Reba (voorheen Yverda) is iedereen welkom bij Café Adams Live. Adams (50) is een geboren en getogen Amsterdammer, maar woont al weer twintig jaar in Aalsmeer.

Tijdens de opening, die gecombineerd werd met een nieuwjaarsborrel en diverse live optredens, was het vanaf vier uur s'middags al behoorlijk druk en hing er een gezellige sfeer. Adams vertelt: ,,Ik zit al vijfentwintig jaar in de zangbusiness. Het is altijd al mijn grote hobby geweest, ook toen ik nog voor een baas werkte als barkeeper of als taxichauffeur. Naast mijn werk trad ik in de weekenden op, voornamelijk met Nederlandstalig repertoire, het echte levenslied, maar ik zing ook Engelstalige nummers". Adams werd echt bekend door het programma 'Bloed, Zweet en Tranen', waar hij vier jaar geleden aan meedeed en waar hij zes rondes heeft mogen meemaken op de stoel. Hierdoor kreeg hij ook landelijke bekendheid. Toen hij een poosje geleden de kans kreeg om café Yverda over te nemen en een eigen café te beginnen, was dit een hele logische stap, omdat hij daar zijn grote hobby kan uitoefenen.

De bedoeling is om op zondagmiddagen live muziek te brengen met een huisartiest, waarbij voornamelijk Nederlandstalig repertoire ten gehore gebracht zal worden, maar Adams wil ook andere artiesten een podium geven. Ook het organiseren van bingoavonden, talentenjachten et cetera zit in de planning. En op de plaats waar voorheen het biljart stond, is nu een mooie dansvloer, zodat er ook een dansje gemaakt kan worden. Op de vraag of hij naast het zingen nog andere hobby's heeft, vertelt hij dat hij graag naar films kijkt. ,,Als je als artiest 's nachts moe thuiskomt van een optreden en even ontspanning nodig hebt, ga ik altijd even Netflixen".

Jong en oud, iedereen is welkom in café Adams Live voor een gezellige middag met Hollandse muziek. De openingstijden zijn doordeweeks van 16.00 tot 1.00 uur en in het weekend tot 3.00 uur..