• Eigen Foto

NK G-tennis groot feest voor TV Smash

BENNEBROEK Op de banen van Tulip Tennis Center in Hilversum vonden vorig weekend de Nationale Kampioenschapen G-tennis plaats. Ruim 160 G-tennissers uit het hele land kwamen hier in actie om samen hun wedstrijden te spelen. Ook de G-tennissers van TV Smash uit Bennebroek waren aanwezig op dit evenement.

Tijdens de officiële opening door KNLTB-voorzitter Roger Davids en de Hilversumse wethouder sport Floris Voorink werd een start gegeven aan de ruim driehonderd wedstrijden. Om een eerlijke strijd mogelijk te maken is tijdens het NK G-tennis gebruik gemaakt van een indeling op basis van individuele vaardigheden die verband houden met de (verstandelijke) beperking en het sociaal-emotionele gedrag. Bij enkele onderdelen speelden de G-tennissers samen met een dubbelpartner (buddy) die zelf geen punten mocht maken en de bal in het spel moest houden.

Naast het spelen van wedstrijden was er ook de gelegenheid om mee te doen aan clinics en konden de G-tennissers mascotte King of Court uitdagen voor een potje tennis. Het NK G-tennis vinden om de twee jaar plaats en werden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd op initiatief van de KNLTB. Aan het NK mogen G-tennissers van elk niveau deelnemen. Het eerstvolgende grote evenement waar de G-tennissers zich op voor kunnen maken, zijn de Nationale Spelen van Special Olympics 2020 in Den Haag.

Het is de missie van de KNLTB om zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden met of zonder beperkingen, te laten tennissen. En nog belangrijker: ervoor te zorgen dat ze dat blijven doen. G-tennis sluit hier op aan doordat het met name bestemd is voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennisactiviteiten op een vereniging. De KNLTB onderschrijft de slogan 'wat normaal kan, moet normaal gaan' en 'wat speciaal moet, moet speciaal'. Hiermee wordt bedoeld dat G-tennissers, indien mogelijk, in het reguliere tennisleven mee kunnen draaien. G-tennissers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod. Dit aanbod bestaat uit aparte tennisactiviteiten en –evenementen. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop.