• Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Duizenden bezoekers voor Bikes and boards

ZANDVOORT Het jaarlijks terugkerende evenement Bikes and Boards vond afgelopen weekend op het Zandvoortse strand plaats. Ook deze editie was een waar spektakel met meer dan drieduizend bezoekers. Op het strand bij The Spot vond de Beachrace plaats, waar diverse deelnemers uit verschillende landen de meedogenloze strijd aangingen in een knock out systeem door het mulle zand. Na diverse heats en een finale
wist Frank Boots op zijn KTM Flattracker de eerste plaats te behalen. Zandvoortse local Sven Ermstrang stond net als vorig jaar als tweede op het podium. Op de derde plaats eindigde Mitch Kroese.

Op de Bikeshow beoordeelde Arjan van den Boom, de nummer één moterbike customizer van Nederland en Sven Ermstrang alle custom bikes op uitzonderlijke techniek, style en creativiteit. Rob van Veen met een Harley Sportser met een eigenbouw hardtail ging er vandoor met de eerste prijs, gevold door Nick Xiromeritis op de tweede plek en Frank Seuring op nummer 3.

Dit jaar werd er nog meer aandacht gegeven aan de Boards. Zo werd in samenwerking met pro surfer Yannick de Jager een surf clinic georganiseerd en werd er een bijzondere selectie van custom surfboards geshowd tijdens de Boardswap. Halverwege de dag verlieten vijftig ronkende motoren het evenemententerrein voor de Ride Out door Zandvoort een omgeving, waar er veel applaus ontvangen werd langs de route.
Het was weer een dag vol custom motorbike en old-school surfcultuur, waar beide subculturen samen werden gebracht voor een dag fun met friends & family @ The Spot in Zandvoort.