• Bert Westendorp

Racebelofte Marcel Albers wordt niet vergeten

ZANDVOORT Racebelofte Marcel Albers overleed 24 april 1992 op 24-jarige leeftijd tijdens een Formule 3 race in Engeland. Marcel wordt niet vergeten, want ieder jaar is er op Circuit Zandvoort de Marcel Albers Memorial Trophy. Dit weekend tijdens de Pinksterraces op de piste van Zandvoort. En altijd is de familie Albers op Zandvoort aanwezig om de winnaar te eren. Steevast wordt de beker uitgereikt door de vader van Marcel Albers. Altijd weer een emotioneel moment, ook na zoveel jaren.

De Marcel Albers Memorial Trophy staat altijd in het teken van een race van historische Formule Ford’s die prachtig in conditie gehouden worden  door echte liefhebbers. Maar er wordt ook echt geracet. In vroeger jaren stond de klasse bol van spektakel, maar die tijd van over de kop vliegende Formule Ford’s is voorbij. Dat wil niet zeggen dat de races van de historische renwagens saai zijn. Nog steeds presenteren de Formule wagens zich op de diverse circuits van Europa en is de strijd weliswaar uiterst sportief, maar desalniettemin altijd spannend.

Dit jaar mocht de Brit Chris Hodgen, coureur van een Van Diemen RF91 uit 1991, de Marcel Albers trofee in ontvangst nemen van de vader van Marcel Albers.