• Picasa

Team RCH gaat naar Duitsland

HEEMSTEDE Amateurvoetbalclubs konden van 16 november tot en met 9 december meedoen aan de ING campagne 'Pitch je voetbaldroom' en hun ultieme voetbaldroom van hun team of club aanmelden. Twaalf finalisten mogen hun droom pitchen bij Radio 538. Zes clubs zien uiteindelijk hun dromen uitkomen. Zaterdag 2 december ging na een spannende strijd voetbalclub RCH Heemstede er met de winst vandoor met hun pitch. De club kan eindelijk hun lang gekoesterde droom vervullen, namelijk met het hele team in een spelersbus naar een toernooi in Duitsland. Met het verwezenlijken van deze dromen wil ING het amateurvoetbal vooruit helpen.

Dante Broerse (10 jaar), inzender van de droom: ,,Wij zijn uitgenodigd voor een voetbaltoernooi in Duitsland volgend jaar en daar wil ik heel graag met mijn hele team naar toe". Dante's moeder voeg toe: ,,Het geluk kan natuurlijk niet op bij de jongens met zo'n mooie uitnodiging. Echter, de reis- en verblijfskosten van zo'n buitenlandse reis lopen best op en zijn niet voor iedereen haalbaar. Daarom heeft Dante de hulp van ING en Radio 538 ingeroepen. Een spelersbus zou de kosten drukken waardoor iedereen mee kan naar Duitsland". Tot groot geluk van Dante koos jurylid en Ex-Oranje Leeuwin Anouk Hoogendijk uiteindelijk voor de spelersbus.

In het Radio 538 programma van Barend van Deelen, te horen in het weekend van 12.00 tot 15.00 uur, pitchten vorige week zaterdag en zondag twee teams hun voetbaldroom. Anouk Hoogendijk maakte als jurylid live in de uitzending de winnaars bekend. De voetbaldromen van de winnaars blonken uit in creativiteit en originaliteit. Ook is er gekeken naar de uitvoerbaarheid binnen het budget van 3000 euro en of de uitvoering van de droom het amateurvoetbal écht vooruit helpt. Naast dromen die daadwerkelijk uitkomen, beloont ING duizend andere voetbalteams met een set voetbalhesjes.

De ingediende dromen mogen zowel van de hele club of specifiek van een team zijn. Manager Sportsponsoring ING Steven Sedee: ,,We vinden het vooral belangrijk dat we het amateurvoetbal vooruit helpen".