• Archief

Tennis op topniveau in ZandvoortTC

ZANDVOORT Zaterdag 8 en zondag 9 juni heeft het finaleweekend van de hoogste nationale tenniscompetitie voor gemengde clubteams plaats in Zandvoort. Op de zaterdag strijden de vier beste teams uit deze hoogste Nederlandse competitie om een plaats in de finale, die zondag zal plaatsvinden.

Aangezien TC Zandvoort in 2018 Nederlands kampioen is geworden mogen zij de play-offs in 2019 organiseren op sportpark de Glee aan de Kennemerweg in Zandvoort.

De spelers die deelnemen aan deze competitie zijn nationale en internationale professionals die zich kunnen meten met de wereldtop. Het eerste gemengde team (KNLTB Landelijk) van Tennisclub Zandvoort speelt al vele jaren op het hoogste niveau competitie. In 2015 en 2018 is Tennisclub Zandvoort landskampioen geworden, in 2016 en 2014 werd TC Zandvoort tweede. Een woordvoerder van de club laat weten: "Het is ontzettend leuk om een keer te komen kijken. Het is een kans om van dichtbij tennis op topniveau te kunnen zien. Bovendien is de toegang gratis".