• Archief

HBC start met Tennis Fit 55+ trainingen


HEEMSTEDE Tennisvereniging HBC (Ringvaartlaan 2) gaat voor het tweede jaar starten met een vernieuwende reeks tennistrainingen, verzorgd door Eric Krijger van tennisschool Haarlemmermeer en Jack Edelaar, bewegingscoach voor ouderen. Hij heeft de afgelopen drie jaar successen geboekt met Tennis Fit 55+ bij andere tennisvereniging om mensen enthousiast te krijgen voor de tennissport. Edelaar laat hierover weten: "We sluiten aan bij ieders niveau. Sommige hebben in het verleden al eens getennist. Anderen hebben aan voetbal, badminton of tafeltennis gedaan. En sommige mensen hebben weinig sportverleden. In alle gevallen kijken we heel goed wat iemand kan en wat die persoon nodig heeft om een leuke bal te gaan slaan. Daar slagen we meestal al binnen een paar lessen in en wat je dan ziet is dat er plezier ontstaat. Daar gaat het echt om. Zonder plezier in het spelletje houdt men er al snel mee op. En minstens zo belangrijk voor dat plezier is de onderlinge gezelligheid. Op de baan en uiteraard na afloop bij een kopje koffie." Donderdag 20 september van 14.00 tot 15.30 uur wordt gestart met een nieuwe lessenreeks. Wie ook eens kennis wil maken met tennis, is van harte welkom om eens langs te komen. Inschrijven kan via info@tennisschoolhaarlemmermeer.nl, 06-53875147 (Eric Krijger) of naar 06-54246728 (Jack Edelaar).

De uitspraak van de deelnemers getuigen van de succesvolle aanpak: "Jaren geleden wat lessen gehad. Nu meer zelfvertrouwen gekregen. Begrijp het spel beter. Mijn spel is sterk verbeterd!" Of zoals een nieuwkomer het verwoordde: "Heb het tennis als zeer positief ervaren. Goeie feed back en hele goede sfeer. Ben nu ook lid geworden van de vereniging en speel naast de tennislessen van jullie ook twee keer per week met anderen. Zeg vaak tegen mijn tennismaatjes, wat een verrijking". Maar naast het leren van een leuk spel geven alle deelnemers ook aan dat vooral het sociale aspect erg belangrijk is: "Ik heb het meeste plezier aan jullie beleefd en aan de andere cursisten. Het spel met elkaar spelen in een gezellige groep en een sportieve sfeer is dus heel gezellig en leerzaam. Zo kun je echt kennis maken met het spel tennis in al zijn facetten. Leuke sociale contacten".

TV HBC en Tennisschool Haarlemmermeer ondersteunen dit initiatief van harte en zorgen er zo voor dat de kosten laag blijven. Voor slechts 90 euro volgen de deelnemers tien lessen van1,5 uur. Er wordt ongeveer 45 minuten getraind om beter te bewegen en vervolgens wordt er 45 minuten in wedstrijdvorm gespeeld om dit toe te passen. Ideaal voor mensen die willen beginnen aan een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en enorm veel gezelligheid kent. Voor rackets en ballen wordt gezorgd.