• Eigen Foto

VEW JO-08 verliest ondanks goed spel

HEEMSTEDE De mannen van VEW JO-08 traden zaterdag 7 september al voor dag en dauw aan in Hoofddorp. Met de drie nieuwe aanwinsten, Carras, Jurre en Renzo, in de basis begon VEW voortvarend aan de wedstrijd. De nieuwelingen speelden alsof ze al jaren in het team meedraaien. Het duurde niet lang voordat VEW via goaltjesdief Thijs brutaal de leiding nam. VEW bleef de wedstrijd domineren, maar had de pech dat Fedde het doel niet kon vinden. Tot tweemaal werd het houtwerk geraakt; paal en lat.

'Wanneer je de kansen niet afmaakt dan scoort de tegenstander', luidt een oude voetbalwet. En zo ook op deze zaterdag. Ondanks een paar fantastische reddingen van keeper Julius, trok Hoofddorp de wedstrijd naar zich toe. De uit de kluiten gewassen sterspeler van Hoofddorp kon tot vijfmaal toe juichen. 

Ondanks de achterstand en de nu met bakken uit de lucht komende regen, rechtte VEW de rug. De uit Heemstede meegereisde toeschouwers zagen hun team met mooi samenspel dichterbij komen door doelpunten van Bram en Fedde, waarmee de einduitslag 5-3 werd. Het verlies kon de Heemstedenaren niet deren, de mannen hadden lol met elkaar en verheugden zich al weer op de training van maandag. Dat is de spirit.