• De WijnSpijs wandeling is wandelen én dineren bij zeven locaties.

    Archief

Culinair wandelen door Heemstede

HEEMSTEDE Zeven Heemsteedse restaurants doen zondag 23 juni mee aan de WijnSpijs wandeling. Van 12.00 tot 17.00 uur kan men langs deze zeven locaties wandelen (of fietsen) en op iedere locatie wacht een verrassend gerecht, geserveerd met een bijpassende wijn. De afgelopen jaren was de tocht een groot succes. Zelfs zo'n groot succes dat er groot succes dat er dit jaar een extra deelnemende locatie toegevoegd is.

Cheval Blanc (Jan van Goyenstraat 29) is een bekende in Heemstede. Dit restaurant is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster en de gasten kunnen zich hier laten inspireren door seizoens- en vergeten groenten. Wijnwinkel Grapedistrict Haarlem & Heemstede (Binnenweg 200A). Deze eigenwijze wijnwinkel kan altijd helpen de beste wijn-spijs combinaties te maken en pakt ook op deze proeverij goed uit.

Restaurant De Vleeschhouwerij (Raadhuisstraat 28) is gevestigd in een voormalige slagerspand uit 1910. Hier kan men genieten van mooie stukken gerijpt vlees met daarbij natuurlijk een top wijn. In de klassieke Brasserie Sanz (Jan van Goyenstraat 31) kunnen de deelnemers aan de wandeling genieten van heerlijke Frans georiënteerde gerechten.

Bij Salt Seafood Bar and Wines (Zandvoortselaan 139) komen twee heerlijke werelden samen: seafood en wijn. Proef de passie van de chef in elke hap die je neemt. Bij Bistro Deux (Binnenweg 25) is het heerlijk eten in een gezellige en informele sfeer. Gezellig met vrienden of met de hele familie, het kan allemaal. Het geheel vernieuwde restaurant Southern Cross (Zandvoortselaan 24) is gespecialiseerd in moderne Australian Cuisine. Wat dat inhoudt, merken de wandelaars snel genoeg.

Tickets voor de WijnSpijs Wandeling zijn voor 69 euro te bestellen via www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling.