• Google Streetview

Oude Meelfabriek open tijdens Landelijk Atelierweekend

HEEMSTEDE Komend weekend, op 22 en 23 juni, is het landelijk Atelierweekend. Ook in Heemstede, Haarlem en Zandvoort zijn er deelnemers te bezoeken. Tussen 11.00 en 16.00 uur opent de Oude Meelfabriek aan de Glipperweg 94 haar deuren.

De kunstenaars Gonny Nierman, Margreet Lemm en Walter Sans openen hier hun atelier en nodigen iedereen uit om kennis te maken met hun werk. In Haarlem opent Bianca Jonker aan de Van der Vinnestraat 19 haar atelier. In Zandvoort gaan de deuren open bij Atelier Zeestraat aan de Zeestraat 32a. In IJmuiden doet ArtRolinka Gallery&Giftshop aan de Gerard Doustraat 2 mee.

De deelnemende kunstenaars in Heemstede (Oude Meelfabriek) zijn:

Gonny Nierman - beelden

Het centrale thema in het werk van Gonny Nierman is het spelen met vormen. Vaak zijn het geometrische vormen zoals driehoeken, cirkels of rechthoeken. Maar ook het menselijk lichaam kan als uitgangspunt dienen. Bij het beeldhouwen gaat zij meestal uit van een kleine geschetste vorm in klei. Maar op andere momenten laat zij zich juist meer leiden door lijnen en onregelmatigheden in het materiaal zelf. Haar beelden wil zij beweging en emotie meegeven. 

Margreet Lemm – schilderijen

Margreet schildert met acrylverf op doek. Haar stijl kun je omschrijven als figuratief-abstract. Kleur en natuurelementen zijn belangrijk in haar werk. Wat klank is in muziek is kleur in haar schilderkunst. Zij werkt met penseel, maar ook met paletmessen en doekjes. Haar werk is vrolijk en biedt de kijker ruimte voor persoonlijke interpretatie.

Walter Sans – fotografie

Walter gebruikt veelal oude analoge fotografische technieken.?De nadruk ligt daarbij op origineel Polaroidmateriaal, zwart-wit negatieffilm en oude technieken als gomdruk en cyanotype. Zo maakt hij portretten met een groot-formaat camera op 8×10 inch Polaroidfilm en is daarmee één van de weinige fotografen in Europa die nog zo werkt. Tijdens dit weekend is deze grote camera aanwezig in de Oude Meelfabriek en zal Walter deze ook demonstreren.

[OVER DE OUDE MEELFABRIEK\ De stenen korenmolen aan de Glipperweg is gebouwd in 1760-1761 op de plek waar vanaf 1651 al een houten molen stond. Al vanaf 1883 werd er geen windkracht meer gebruikt maar stoomkracht als aandrijving voor de maalderij. In 1936 werden de kap, het wiekenkruis en de stelling verwijderd. In de voormalige meelfabriek zijn nu atelierruimtes, de molen is verbouwd tot kantoorruimte.

Tijdens de zomer-editie van het landelijk Atelierweekend kan iedereen in heel Nederland zo'n 400 ateliers gratis bezoeken. Meer informatie staat op: www.landelijkatelierweekend.nl.