• Ellen Toledo

Arjen van der Slikke heeft zin in uitdaging

HEEMSTEDE Dinsdag 5 november droeg Wim Kuijk na 33 jaar zijn slagerij over aan Arjen van der Slikke.  Het familiebedrijf Kuijk, dat al bestaat sinds 1886, gaat hiermee na 133 jaar over in nieuwe handen. Arjen van der Slikke, die al 12 ½ jaar bij Keurslagerij Kuijk in de Jan van Goyenstraat werkzaam is, heeft enorm veel zin in deze uitdaging. 

Ellen Toledo

Arjen (44) komt oorspronkelijk van Texel en is in het slagersvak gerold door een vakantiebaantje bij een slager. "Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik wilde en op een gegeven moment zei mijn toenmalige baas, ook een keurslager: 'waarom ga je niet naar de slagersvakschool?' Toen ben ik naar de slagersvakschool gegaan en zo ben ik erin gerold. Nadat ik tien jaar in Amsterdam had gewerkt, wilde ik wat dichter bij huis werken en toen kwam ik bij Wim terecht. En dat is inmiddels alweer 12 ½ jaar geleden".  

Toen Wim Kuijk aan het begin van dit jaar aangaf dat hij wilde stoppen, hoefde Arjen er niet lang over na te denken. Hij wilde de winkel graag overnemen. "Ik was een weekend weg met mijn vrouw. We zaten ergens te eten en toen zei ik: laat ik het maar gewoon doen". Ik heb er heel veel zin in. Het is een hele uitdaging maar ik ben natuurlijk na zoveel jaar wel bekend bij de klanten.  En Wim heeft er ook alle vertrouwen in en blijft mij nog een paar dagen in de week coachen".

Inmiddels heeft Arjen de winkel een beetje naar zijn eigen smaak gerestyled.  De kleuren in de winkel, die roodbruin waren, zijn nu matzwart, de pui die blauw was is zwart, de lichtbak is zwart met witte letters.  Met de komende feestdagen in zicht breken er weer drukke tijden aan. Arjen: "Het wildseizoen gaat ook weer beginnen en dat wordt altijd goed ontvangen bij de klanten.  We hebben echt Hollands wild, geen gekweekt vlees en alles wordt ambachtelijk verwerkt. Zelf uitbenen, verdelen, vliezen en netjes presenteren. Ik ga gewoon knallen, ik heb me er helemaal op ingesteld en ga er iets moois van maken". 

Arjen van der Slikke, Keurslager, Jan van Goyenstraat 24, Heemstede, tel. 023 - 5289000