• Ellen Toledo
 • Twee bokjes in de stal op het buitenterrein

  Ellen Toledo
 • Ruimte met badjes, toilet, commodes voor het verzorgen van de kindjes

  Ellen Toledo
 • De villa heeft ruime, lichte groepsruimtes

  Ellen Toledo
 • De waterpomp

  Ellen Toledo
 • De thematafel bij de entree met steeds een wisselend thema

  Ellen Toledo
 • De villa heeft ruime, lichte groepsruimtes

  Ellen Toledo
 • De peuterruimte

  Ellen Toledo

Bij Kindervilla Wereld staan kinderen op de eerste plaats

HEEMSTEDE Sinds 1 oktober kunnen (jonge )ouders die een fijne en veilige opvangmogelijkheid zoeken voor hun kindje(s) terecht bij Kinderdagverblijf 'De Kindervilla Wereld', gevestigd op de hoek van het Raadhuisplein en de Camplaan.

Ellen Toledo

Kinderdagverblijf De Kindervilla Wereld is een professionele kinder- en buitenschoolse opvang in een warme en veilige omgeving voor kinderen in de leeftijd vanaf 8 weken tot 12 jaar. Ondanks het feit dat De Kindervilla Wereld zich nog in de opstartfase bevindt, is Daniëlle den Dulk (locatiemanager vestiging Heemstede), zeer positief gestemd over de eerste twee maanden op de nieuwe locatie. ,,Het is een hele fijne locatie, in een mooi pand met grote groepsruimten en met een geweldige tuin", vertelt Daniëlle. ,,De natuur-ontdektuin is uniek in deze omgeving en is ingericht met kleine dieren. We hebben geitjes, bokjes en kippen en er komen nog konijnen. En er is een moestuin waar we vanaf maart wat mee gaan doen. Het buitenterrein is 350m2 groot dus daar kunnen we heel veel met de kinderen doen".

Op de grond liggen geen betonnen tegels, maar boomschors, er zijn houten speel- en klimtoestellen en er is een echte waterpomp. ,,De vraag naar kinderopvang in Heemstede is enorm, we krijgen veel aanvragen voor een rondleiding. Momenteel hebben we 38 kinderen in de opvang, inclusief de BSO. Omdat we nog in de opstartfase zitten, worden kinderen van 0 tot 4 jaar nu bij elkaar geplaatst, maar we gaan straks ook aparte groepen aanbieden; een babygroep van 0 tot 2 jaar, een peutergroep van 2 tot 4 jaar en een BSO groep van 4 tot 12 jaar".

Wat veel ouders aanspreekt is de piramidemethode waar het kinderdagverblijf mee werkt, een methode die jonge kinderen op een speelse manier stimuleert in hun ontwikkeling. ,,En de buitenruimte vinden de ouders allemaal geweldig. We gaan ook veel naar buiten met de kinderen; naar het bos, de kinderboerderij, de speeltuin, we doen boodschappen, we gaan naar de markt, de supermarkt enz. Buiten is veel te ontdekken en leren de kinderen veel".

Als kinderdagverblijf moet je aan strenge eisen voldoen en alles goed beschrijven in een Pedagogisch Beleidsplan. De GGD controleert regelmatig of er aan de wettelijke eisen wordt voldaan, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en gezondheid, ontwikkeling en opvoeding, meubilair, speelgoed, omgang met risico's, dierenwelzijn enz. Alles moet goed beschreven zijn maar er wordt ook gecontroleerd of dit nageleefd wordt. ,,Het is goed dat die controle er is, want je bent met een kind van een ander bezig, je hebt de verantwoordelijkheid over iemand anders kostbaarste bezit", aldus Daniëlle. Voor informatie over de verschillende contractvormen en tarieven die De Kindervilla Wereld' hanteert, verwijst Danielle naar de website. Op de website is tevens een actuele versie van het Pedagogisch Beleidsplan en uitgebreide informatie over de Piramide methode te vinden.

Voor informatie: www.dekindervillawereld.nl of 023 - 2123333