• Peter Tijssen

De ‘Jan van Goyen’ is van alle markten thuis

Advertorial

HEEMSTEDE De Jan van Goyenstraat in Heemstede is een gezellige winkelstraat in het noordelijk deel van Heemstede op de grens met Haarlem-Zuid.  De straat kent een lange historie en de eerste panden dateren al uit de jaren twintig.

Ellen Toledo

Vroeger bestond de Jan van Goyenstraat voornamelijk uit woonhuizen en een enkele winkel die de straat haar aanblik gaf. Tegenwoordig ziet het straatbeeld er geheel anders uit en zitten er tientallen winkels en andere dienstverleners. Het huidige straatbeeld van de Jan van Goyen toont een grote verscheidenheid aan speciaalzaken en winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, die allemaal kwaliteit en service aanbieden en waarvan sommigen er al tientallen jaren zitten.  Ook de horeca is er goed vertegenwoordigd. Er zitten enkele prima restaurants waar je kunt lunchen of dineren en waar het in de zomer goed toeven is op de gezellige terrassen. En voor wie trek heeft in een vers gebakken visje of een zoute haring staat de visboer er twee keer in de week.  

Jaarlijks worden er leuke evenementen georganiseerd, zoals  'Sint op Dak', een familiefeest van generatie op generatie dat al decennia lang populair is. En niet alleen in Heemstede maar ook in de wijde omgeving, wat blijkt uit de honderden bezoekers die er elk jaar op af komen.  Ook op Koningsnacht en Koningsdag worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals een kleedjesmarkt voor de kinderen en optredens van live-bands. En elk jaar is er een Kunstmarkt waar schilderkunst, keramiek, glaskunst, zilveren voorwerpen en nog veel meer te koop wordt aangeboden en waar je met kunstenaars van gedachten kunt wisselen over hun werk. De kunstmarkt wordt elk jaar druk bezocht.  In de winkelstraat is het overdag gratis parkeren met gebruik van een parkeerschijf voor maximaal één uur. Dit bevordert de doorstroming in de straat en zorgt ervoor dat er altijd wel een plekje te vinden is.