• Frank Bakker toont één van de bijzondere verlovingsringen met uiteraard een diamant.

    Henk van Ommeren

Driessen Juweliers: kwaliteit, tijdloze en hoogwaardige producten

HAARLEM Het familiebedrijf Driessen Juweliers bestaat al sinds 1776. Daarmee is het een van de oudste nog bestaande juwelierswinkels uit Haarlem en omgeving. Het bedrijf is gespecialiseerd in diamanten. Een belangrijk ander product zijn de verlovingsringen.

Amsterdam en Antwerpen waren tot de Tweede Wereldoorlog de diamantsteden, qua handel en verwerking. In de oorlog werden veel joodse mensen, die vooral actief waren in de diamantenwereld in Amsterdam afgevoerd, naar Duitse kampen. De meeste van deze mensen overleefden de oorlog niet. Daardoor verloor Amsterdam zijn positie in de diamanthandel. Nu zijn volgens Frans Driessen vooral Antwerpen en Tel Aviv de belangrijkste steden in deze handel en bewerking.

Dat Driessen Juwelier al een lange geschiedenis heeft blijkt uit onder meer de diploma's en certificaten die aan de muur hangen. Op een van deze documenten staat zelfs een datum uit 1824. Het bedrijf heeft 9 mensen in dienst met verschillende disciplines. Zo is er bijvoorbeeld een goudsmid die reparaties uitvoert maar ook veel nieuwe producten op verzoek maakt. Er is sprake van een uitgebreide trouwe klantenkring uit Haarlem en omgeving. De aantrekkingskracht voor toeristen is onverminderd groot. Het bedrijf dan ook een goede naam in de omgeving. Het moto is immers: Service en kwaliteit.

Volgens Frank Bakker blijven verlovingsringen een belangrijk product: "Het gebeurt nog steeds vaak dat mannen een verlovingsring kopen. Daarmee gaan zijn dan naar de toekomstige schoonouders om de hand van de dochter te vragen. De kwaliteit en het uiterlijk van een dergelijk ring is dan heel belangrijk, het liefst met diamant. Immers de bedoeling is dat deze ring voldoet aan de smaak van de toekomstige partner en een leven lang meegaat. Vaak adviseren wij bij het kiezen van deze ring. Het is dan zaak om goed te luisteren zodat wij weten wat men mooi vindt of juist niet. Tegenwoordig wordt met het speciale moment vaak wel iets langer gewacht omdat eerst de praktische zaken zoals aankoop van een huis geregeld moet worden. Maar als het moment suprême dan daar is, wordt er veel tijd en moeite gestopt in het uitzoeken van de aanzoek ring. Na het accepteren van het huwelijksaanzoek komen de partners gezamenlijk de trouwringen uikiezen. "

Het bedrijf verkoopt naast ringen, colliers en armbanden ook horloges. En dit in de kwalitatief hogere sector met merken zoals Omega en Longines, maar ook de iets goedkopere Garmin en Seiko.

Driessen Juweliers

Barteljorenstraat 1

2011 RA Haarlem

Telefoon: 023 - 532 0300

www.driessenjuweliers.nl


Henk van Ommeren