• Wijnand Burger

Duo neemt Haringmeisje in ontvangst

Wijnand Burger

Ze zijn de eigenaren van de snackbar 'Tasty Corner' in het winkelcentrum Zandvoort-Noord. Ze mogen de wisseltrofee 'Het Haringmeisje' een jaar lang in hun zaak tentoonstellen. Ook ontvingen ze een cheque van 500 euro uit het innovatiefonds.

Beide ondernemers zijn erg verrast en emotioneel als ze te horen krijgen dat ze als eerste uit de bus zijn gekomen. ,,We zijn erg blij met deze prijs", zegt Shaban. Hij is in zijn geboorteland Egypte afgestudeerd als advocaat, maar vindt het werk in de horeca veel boeiender. ,,Als advocaat heb je altijd een winnende en verliezende partij. In de horeca kan je het iedereen naar de zin maken. De prijs beschouwen we als een erkenning voor ons werk hier in de buurt. We vinden het een fijne buurt met leuke mensen. We doen dan ook altijd mee met de evenementen hier op het plein". Zijn compagnon El Serongy komt ook uit Egypte. Hij heeft daar commercie gestudeerd. Beiden hebben ze ongeveer 10 jaar ervaring in de Amsterdamse uitgaanswereld. Drie jaar geleden hebben ze de snackbar overgenomen en zijn voor hun zelf begonnen.

Tijdens het gala blikt wethouder Gerard Kuipers (D66) terug op het afgelopen jaar. ,,Het is een prachtig jaar geweest. Meer dan één miljoen verblijfstoeristen hebben ons dorp bezocht en dat is een record. Er is een nieuw bestemmingsplan gemaakt voor het bedrijventerrein in Noord, waar ondernemers van Zandvoort nu volop kansen krijgen om zich te vestigen. Tot slot wordt de boulevard opgeknapt voor 50 miljoen euro. Maar hier zullen ook andere partijen aan bijdragen, zoals het Rijk en de Provincie". Ook wordt er teruggekeken naar de grote evenementen van afgelopen jaar, zoals de Historische Grand Prix, het Britisch Racefestival en het Pride at the Beach evenement.