• Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Fiets- en wandelweekend bij De Jong Kampeer en Recreatie

HILLEGOM De Jong Kampeer en Recreatie (Beeklaan 18a) organiseert voor zaterdag 18 en zondag 19 mei een fiets- en wandelweekend. Een actief weekend met verschillende demonstraties en vele activiteiten. Zo komt de Lowa Experience Trailer langs, kan een portemonnee gemaakt worden met restmateriaal van Vaude en is er een podoloog aanwezig. Tijdens het fiets en wandelweekend staat het team van De Jong voor de klanten klaar en kan men het uitgebreide assortiment op de verschillende afdelingen bekijken. De Jong zorgt voor de koffie. Zaterdag is De Jong geopend van 9.00 tot 17.00 uur, zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Kopstuk van het weekend is de Lowa Experience Trailer die zaterdag en zondag aanwezig is. Wandelliefhebbers krijgen de mogelijkheid om het schoenenmerk Lowa, dat dit jaar hoofdsponsor van de Nijmeegse Vierdaagse is, te ervaren. Klanten leren alles over het merk en mogen schoenen in de praktijk testen. Hiervoor zijn twee wandelroutes uitgezet in en rondom De Zilk. De Bloemenwandeling is 5,35 km en de langere wandeling met de op dit moment bijzondere naam Herfstwandeling is 11,06 km. www.dejongrecreatie.nl.

Podologiepraktijk Bollenstreek is gespecialiseerd in het voorkomen en behandelen van voetklachten. Ook klachten of pijn aan knie, heup en rug kunnen door voetafwijkingen worden veroorzaakt. Tijdens het fiets en wandelweekend zal Ania van de Meer, gediplomeerd registerpodoloog van Podologiepraktijk Bollenstreek, op vrijdag en zaterdag bij De Jong aanwezig zijn. Daarnaast is een vertegenwoordiger van Falke zaterdag aanwezig om te adviseren over de juiste wandelsokken.

Als duurzame onderneming let Vaude er op dat de resten bij het snijden zo klein mogelijk blijven, maar helemaal te vermijden is afval helaas nooit. Sinds januari heeft Vaude daarom in Zuid-Duitsland een upcycling fabriek opgericht. Hier worden van restmateriaal, door onder andere Noura Batrdouk een Syrische vluchteling, mooie shopper-tassen gefabriceerd. Dit is een gefinancierd project van de Duitse Federale Milieustichting (DBU) met vluchtelingen. Op zaterdag is de vertegenwoordiger van Vaude aanwezig en kan men zelf portemonneetjes maken van de reststoffen van Vaude fietstassen.

Tijdens het fiets en wandelweekend laat De Jong alle mogelijkheden zien om uw (elektrische) fiets veilig mee te nemen op een camper, caravan of auto. Zo heeft het merk Pro User diverse dragers voor op de auto. Van het merk Thule zijn er fietsendragers voor op de dissel, in de garage van de camper of achterop uw caravan of camper. Het merk Enduro heeft een speciaal uitschuifbaar model voor op de dissel van uw caravan. Worden de fietsen te zwaar om achterop de caravan of camper te tillen? Hiervoor heeft De Jong het Prostor Lift fietsenrek, die tot 60 kilo mag tillen.