• Verzorgd de lente in

Flitsend en verzorgd de lente in

De lente is inmiddels weer begonnen. De bloemen keren terug boven de grond, de trekvogels vliegen weer over en de egels en eekhoorns worden langzaam wakker uit hun winterslaap. Maar ben jij zelf eigenlijk al wel klaar voor het voorjaar? Tijd om de uiterlijke verzorging eens onder de loep te nemen. Want als jij straks de terrasjes wil gaan bestijgen nu de temperaturen weer stijgen en de zon weer gaat schijnen, is het natuurlijk altijd leuk meegenomen als je zelf ook weer straalt!

Een goed kapsel
Misschien wel het belangrijkste daarvoor is een mooie haarcoupe. Bezoek een kapper, haarspecialist of barber die jou kan helpen met een flitsend kapsel. Het is ook een mogelijkheid om eens extensions of een balayage te nemen. Verder kan je je haar laten invlechten of opsteken, of een keratinebehandeling of permanentje te nemen. Voor mannen is het nooit verkeerd om een eventuele baard eens te laten trimmen of pruiken.

Winterse huidproblemen
Voor je kostbare huidje was de afgelopen winter, door de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, mogelijk geen pretje. De huid kan droog en trekkend worden. Hiervoor zijn er, hoewel simpelweg een gezond eetpatroon al kan helpen, ook geschikte dag- en nachtcrèmes of maskers. Maar niet alleen het gezicht kan hebben geleden onder de winterse weersomstandigheden: ook handen en voeten ontkomen er niet aan. Daarvoor kunnen een manicure en pedicure een goede oplossing zijn.

Manicure en pedicure
Deze schoonheidsbehandelingen zorgen er voor dat jouw handen, voeten én (teen)nagels terug in topconditie komen. Bij een manicure worden de nagelriemen teruggeduwd en verzorgd, worden de nagels gevijld en gepolijst en worden de handen vaak ingesmeerd met een verzorgende lotion. Bij een pedicure kan je gelakte tenen, verwijdering van eventuele dode huid en eelt en wellicht zelfs een heerlijke voetmassage verwachten.

Gelnagels
Zodra je je nagels onder handen hebt laten nemen in een manicure of pedicure, is het tijd voor de tweede stap: op naar een nagelstudio.  Gestylede nagels zijn het begin van een verzorgde uitstraling. Bovendien is er tegenwoordig erg veel mogelijk op het gebied van nagelstyling. De laatste jaren zijn bijvoorbeeld gelnagels steeds populairder. Dit omdat gelnagels gelijk in het oog springen en uiterst flexibel zijn. Als jij het zat bent dat je nagels telkens zo snel afbreken, is het ook een goede oplossing: gelnagels zijn namelijk erg flexibel en dus langer houdbaar.

Met deze tips ben jij qua uiterlijke verzorging alvast helemaal klaar voor de lente: laat de bloemen, de vogels en vooral de terrasjes maar komen!