• William Dobbe (l) met een van zijn medewerkers in de vestiging in Hillegom

  Ellen Toledo
 • De kerststal

  Ellen Toledo
 • Het kerstdorp

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Een groot assortiment kunstkerstbomen

  Ellen Toledo
 • Veel kerstplanten

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo

Inspiratie opdoen voor sfeervolle Kerst bij De Oosteinde

HILLEGOM/VIJFHUIZEN Wie op zoek is naar een echte kerstboom of een kunstkerstboom, kerstverlichting, kerstversiering, feestelijke decoraties of wie andere wensen heeft voor een sfeervolle kerst, een bezoekje aan tuincentrum De Oosteinde in Hillegom of Vijfhuizen is altijd een absolute aanrader.

Ellen Toledo

Tijdens een kop koffie in de gezellige koffiehoek van tuincentrum De Oosteinde in Hillegom vertelt William Dobbe, die sinds 1994 eigenaar is van de vestiging in Hillegom: ,,Kerst leeft steeds meer bij de mensen, iedereen wil het in huis en buiten gezellig maken, daar spelen we op in met de nieuwste trends. Dit jaar zijn vooral de kleuren mintgroen, jadegroen en jeansblauw erg populair maar ook de traditionele kleuren zoals rood, zilver en goud blijven in trek".

Ondanks de opkomst van kunstkerstbomen, die vaak niet van echt te onderscheiden zijn, merkt Dobbe de laatste jaren weer een toenemende vraag naar echte kerstbomen. De meest populaire kerstboom is de gezaagde Nordmann, deze valt niet uit en heeft zachte naalden ,, Wij bieden dit jaar een nieuw systeem aan", vertelt Dobbe. ,, Als mensen een boom uitgezocht hebben, boren wij gratis een gat in de stam. Met een 'easy fix standaard' kan de boom thuis opgezet worden zodat hij altijd recht staat en altijd past".

Behalve de vestiging in Hillegom is er een vestiging in Vijfhuizen die al tien jaar met succes gerund wordt door zijn compagnon Arnold de Graaf en zijn er vestigingen in IJsselmuiden en Zeewolde. In alle filialen worden de mensen geadviseerd bij het uitzoeken van een boom. De boom wordt gratis ingepakt en klaar gezet bij de uitgang. De mensen kunnen dan verder winkelen zonder met de boom te moeten slepen. Naast kerstbomen, kerstballen en een groot assortiment decoratiemateriaal zijn er ook kerstplanten zoals kerststerren (in rood, wit, crème, roze, gevlekt), skymmia, orchideeën, azalea's en kerststukjes. En natuurlijk een breed assortiment aan kerstverlichting. ,, Mensen schaffen steeds vaker ledverlichting op batterijen aan, dus geen geknoei meer met snoeren. Met een goede set batterijen kunnen ze wel zestig dagen branden. Dus makkelijk en praktisch in gebruik".

Zondag 16 december tussen 13.00 en 16.00 uur is er een leuke activiteit en staan vrijwilligers van de WNF Regioteams Meer en Bollenstreek en Kennemerland met een stand bij tuincentrum De Oosteinde in Hillegom. In de stand kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar tegen betaling een kerststukje maken. De gehele opbrengst komt ten goede aan het WNF. Voor mensen die thuis kerststukjes willen maken is er een groot assortiment aan decoratiemateriaal, blauwspartakken, coniferengroen, hulst, skymmia etc. Uiteraard staat er een prachtig kerstdorp om inspiratie op te doen voor mensen die thuis een kerstdorpje willen opbouwen. En er is een levensgrote kerststal met echte schaapjes wat natuurlijk heel leuk is voor de kinderen.

Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22, Hillegom. Tel: 023-5846338 of kijk op www.deoosteinde.nl en www.DeOosteindeOnline.nl.