• Zen staat staat al vier jaar op rij met een lovende recensie in de Top Lekker 500.

    Michel van Bergen
  • Zen biedt het beste uit de Aziatische keuken.

    Michel van Bergen

Lezersmenu: Zen Lounge voor de unieke Aziatische smaakbeleving

Wie van de Aziatische keuken houdt kan terecht bij het veel geprezen Zen Restaurant Lounge in Bennebroek, een modern fushion en sushi restaurant dat met trots de beste Chinees Kantonees, Japanse en Thaise gerechten serveert. Ook heeft het restaurant een uitgebreid wijnarrangement.

Het sfeervolle Aziatische lounge restaurant heeft net een grote verbouwing ondergaan. "Om ons tienjarige jubileum te vieren is het restaurant verbouwd. Het restaurant heeft nu een luxe wijnwand met flessen wijn erin. Er hangen nieuwe sfeervolle lampen aan het plafond. De wanden zijn vernieuwd en de vloer is opnieuw aangelegd. Ook de serre is verbouwd. Ik ben erg tevreden over het resultaat. We hopen dat naast onze vaste gasten, ook andere gasten een kijkje komen nemen in het vernieuwde restaurant. Met het speciale Lezersmenu willen we graag iedereen kennis laten maken met onze gastvrijheid en unieke Aziatische keuken. We doen voor alle gasten die bij ons komen dineren altijd ons uiterste best om het hun zo veel mogelijk naar de zin te maken", vertelt eigenaar Chris Lui.

Zen Restaurant Lounge heeft in de afgelopen tien jaar in de regio een zeer goede naam opgebouwd. Het restaurant staat niet voor niets al vier jaar op rij met een lovende recensie in de Top Lekker 500, de restaurantgids van Nederland met de vijfhonderd beste restaurants van het land. "Voor ons is het een groot compliment om in de Lekker 500 vermeld te staan. Het is dan ook een uitdaging om de kwaliteit van het eten telkens weer te verbeteren en nieuwe gerechten te bedenken. Naast de authentieke gerechten zetten we als Aziatische modern fushion cuisine regelmatig ook nieuwe gerechten op de menukaart, zodat we onze gasten kunnen blijven verrassen met nieuwe Aziatische smaakbelevingen", vertelt Lui.

Eigenaar Lui heeft altijd al in de horeca gewerkt. Hij is onder andere sushi-chef en teppanyaki-chef geweest. "Ik gebruik de jarenlange opgedane praktijkervaring nu als inspiratie om samen met mijn chef-koks nieuwe gerechten te bedenken. Het ontwikkelen van nieuwe gerechten is een grote uitdaging. We steken daar heel veel tijd en energie in. De bitterbal van kippendij met gember is hier een goed voorbeeld van. Ik beslis of een nieuw gerecht op de menukaart komt te staan, daarna is het afwachten of het gerecht in de smaak valt. Dat is tot nu toe altijd goed gegaan", aldus Lui.

Op de uitgebreide menukaart staat een mix van vers gemaakte sushi, bites, dim sum, warme gerechten, vis -en vleesgerechten en specialiteiten van de chef-koks. Lui: "Bij ons wordt er geen onderscheid gemaakt tussen voorgerechten en hoofdgerechten. Dit unieke concept zorgt ervoor dat onze gasten het menu zelf eindeloos kunnen combineren. Daarnaast hebben we een vier gangen menu dat eens in de vier tot vijf maanden wisselt. Het vier gangen menu is een samenstelling van onze specialiteiten."

Zen Restaurant Lounge staat naast het heerlijke Aziatische eten, ook bekend om hun uitgebreide wijnarrangement. "We hebben een speciaal conserveringssysteem bestaande uit twee PodBars die de kwaliteit van de wijnen behouden. De aroma's blijven in de wijnflessen bewaard, ook als die al geopend zijn. Onze gasten kunnen hierdoor een wijn per glas bestellen. Bij prosecco en champagne is het mogelijk om er koolzuur aan toe te voegen, zodat de bubbels intact blijven. Er zijn weinig Aziatische restaurants die een uitgebreid wijnarrangement tot hun beschikking hebben, daarin zijn we uniek. Spijs en wijn zorgen samen voor interessante smaakbelevingen", aldus Lui.

Zen Restaurant Lounge is gevestigd aan de Rijksstraatweg 51 in Bennebroek. Het restaurant is zes dagen in de week open. Dinsdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 22.30 uur. Op maandag is het restaurant gesloten. Voor meer informatie: www.zenrestaurant.nl.

Het Lezersmenu is geldig in de maand oktober. Reserveren is verplicht: info@zenrestaurant.nl

Lezersmenu ZEN

Shared Dining - vier gangen

Voorgerecht

Coquille XO, gestoomd met een topping van gedroogde garnaal en Jacobsschelp, afgeblust met soya en een pepertje

Eerste tussengerecht

Sashimi van tonijn en zalm
Sushi met geflambeerde zalm en kataifi shrimp roll

Tweede tussengerecht

Gyoza - gestoomde vleespastei
Lamsrack met kruiden van pesto en peterselie
Bitterbal van kippendijen en gember

Hoofdgerechten

Flensje gevuld met krokante eend
Szechuan Beef licht pikant
Kipstukjes gewokt met 5- kruiden pepertjes en knoflook

Bijgerecht: Lotus rijst

Bij eventuele aanpassingen van het menu vragen wij een supplement van 2,50 euro p.p.

Wijnarrangement 18,00 euro p.p (4 glazen )

Vanaf 2 personen 38,50 euro p.p.