• Het Team van lunchroom De Heerlijkheid

    Ellen toledo
  • Het Team van lunchroom De Heerlijkheid

    Ellen Toledo

Nieuwe lunchroom De Heerlijkheid

Feest op het plein bij de dorpspomp

Ellen Toledo

HEEMSTEDE Zaterdag 7 april werd lunchroom De Heerlijkheid op het pleintje bij de dorpspomp in de Raadhuisstraat officieel geopend. Voor de deur van de lunchroom stond een bakfiets van Vascobelo waar je de lekkerste koffie kon proeven. Niels, de barista (soort barkeeper), demonstreerde aan belangstellenden hoe je een echte espresso of cappuccino maakt in een koffiebar. Dit lijkt zo simpel, maar het blijkt dat er voor een perfect kopje koffie aardig wat handelingen nodig zijn en dat barista een vak op zich is.

Het terras was goed gevuld op deze eerste mooie lentedag, de zon scheen uitbundig en menigeen genoot van een kopje koffie met een broodje of stuk taart. Rond 15.00 uur vertrok Niels met de bakfiets en was er voor genodigden nog een gezellige borrel met live muziek buiten op het terras.

Barbara van Os en Eric de Boer zijn sinds enkele weken de trotste eigenaren van De Heerlijkheid. Barbara heeft de hotelschool gedaan en na een loopbaan in het bedrijfsleven hebben zij en Eric nu de stap naar een eigen zaak in de horeca genomen, Barbara fulltime en Eric in de weekenden, naast zijn baan. In De Heerlijkheid kan men terecht voor een ontbijt en lunch en elke vrijdag tot 21.00 uur voor een borrel met bitterballetjes, garnalenkroketjes of een heerlijk kaasplankje. En dagelijks al vanaf half negen 's ochtends voor een kop koffie, een ontbijtje of gewoon een stuk verse taart. De kaart is nu nog beperkt in verband met het proefdraaien van de keuken, maar binnenkort staan er ook maaltijdsalades op de kaart. Het pand heeft aan de achterzijde ook een groot beschut terras waar het zomer's heerlijk toeven is. De lunchroom is dagelijks geopend van 08.30 tot 17.30 uur, maandag vanaf 12.00 uur, vrijdag tot 21.00 uur en zondag zijn ze gesloten.