• Oguz knipt en scheert mannen 'In Stijl'

    Ellen Toledo

Oguz knipt en scheert 'In Stijl'

Advertorial

HEEMSTEDE Sinds anderhalf jaar is op de Binnenweg 206 in Heemstede de moderne en ruime herenkapsalon 'InStijlKapper voor mannen' gevestigd. Eigenaar Oguz (40) is erg blij met de klandizie sinds de start in februari vorig jaar.

Ellen Toledo

"Het gaat heel goed, de zaak loopt prima en ik heb veel vaste klanten. En niet alleen uit Heemstede, maar ook uit Haarlem, Amsterdam en Den Haag", vertelt Oguz trots. De kapsalon is zoals de naam al aangeeft, alleen voor mannen en is een soort barbier van vroeger, die op traditionele wijze baarden van mannen scheert. "Het is echt een 'barbershop'. In Heemstede is dit uniek en ben ik de enige".

Oguz woont nu bijna tien jaar in Nederland en zit al 28 jaar in het kappersvak. Zes dagen van de week staat hij klaar voor zijn klanten, samen met zijn medewerkster Tjala die hem vijf dagen van de week terzijde staat. Eerder hebben zij vier jaar met elkaar samen gewerkt in een kapperszaak in Hoofddorp. Oguz kwam op het idee een herenkapsalon in Heemstede te openen. "Heemstede is een mooi dorp, ik ben erg blij met deze plek. Ik heb hele goede buren, het is hier heel gezellig". Mannen kunnen bij Oguz terecht voor knippen, scheren, baard trimmen en oren- en neusharen verwijderen. Het is echt een Turkse kapper. Haar wassen, knippen, scheren, baard trimmen, dat doen ze nog steeds zo in Turkije".

Het contact met mensen spreekt Oguz erg aan in het kappersvak. "Ik hou van mijn werk, ik doe het met liefde", vertelt hij. "Ik praat niet zoveel, mijn schaar praat", voegt hij er lachend aan toe. Zowel jongeren als ouderen komen bij Oguz. Of ze nou een moderne coupe of een speciaal model willen, alles is mogelijk. "Voor mij is goede uitleg het belangrijkste. Sommigen willen iets heel anders en sommigen willen altijd hetzelfde model". Ook veel oudere mensen die hun baard zelf niet goed kunnen scheren, komen voor een scheerbeurt naar Oguz. "Sommige mensen zijn bang voor het scheren met een scheermes, maar je moet het gewoon proberen, als je het niet probeert weet je het niet".

Bij een knipbeurt worden automatisch de oren en de neus van de klant gedaan. De oorharen worden verwijderd met een brander en een tondeuse. Dan blijven ze een week of tien dagen schoon", aldus Oguz. De haarverzorgingsproducten die Oguz in zijn salon gebruikt, zoals Morfose en Bonhair, komen allemaal uit Turkije. Op de vraag of Oguz nog ambities voor de toekomst heeft antwoordt hij resoluut dat hij niets anders zou willen. Het kappersvak is zijn lust en zijn leven. "Ik ben nu 28 jaar kapper en dat wil ik nog wel 28 jaar blijven". InStijlKapper is van maandag t/m zaterdag geopend. Op donderdag- en vrijdag is er ook een avondopenstelling en er hoeft geen afspraak gemaakt te worden. Momenteel heeft InStijlKapper een leuke aanbieding. Bij inlevering van de bon uit deze krant kost een knipbeurt slechts 15 euro in plaats van 17 euro. InStijlKapper is nog op zoek naar een ervaren herenkapper/kapster.

InStijlKapper voor mannen, Binnenweg 206, 2101 JT Heemstede Tel. 023-2002891, www.instijlkapper.nl