• Le Jean richt zich puur op de consumenten in Nederland en België.

    Joep Derksen

Online topkwaliteit vlees van Le Jean gratis thuisbezorgd

STOMPWIJK We zijn allemaal gewend aan het online bestellen van boeken, kleding en allerlei producten. Sinds kort is het ook gemeengoed geworden, om vlees thuisbezorgd te krijgen. En niet zo maar vlees, maar de allerbeste selectie van vleessoorten van Le Jean.

Een gesprek met manager Martijn Knijnenburg is een aangename ervaring. Hier zit een man, die passie heeft voor zijn producten en hart voor de mensen. Le Jean is onderdeel van het gerenommeerde bedrijf Luiten Food, dat in 1938 is opgericht en waar de derde generatie nu de leiding heeft. Le Jean richt zich puur op de online verkoop van vlees. Knijnenburg en zijn collega’s hebben één gouden regel: de dieren moeten een duurzaam en fijn bestaan hebben gehad. Hierom worden het hele jaar door bezoeken gebracht aan boerderijen, ranches en farms over de hele wereld, zodat duidelijk is dat de dieren altijd goed behandeld worden.

Luiten Food levert in meer dan 35 landen in Europa, maar Le Jean richt zich puur op de consumenten in Nederland en België. Knijnenburg heeft het tot zijn persoonlijke doel gemaakt, om zoveel mogelijk mensen in contact te laten komen met (h)eerlijk vlees. En dat je weer kunt proeven hoe het vlees smaakt, zoals het in je jeugd ook smaakte. Dus bij Le Jean krijg je niet zomaar ‘een kip’, maar de Franse ‘Label Rouge’ kip; deze kippen hebben heerlijk buiten gelopen en gescharreld en dat proef je! Knijnenburg: "Ze kunnen in alle rust opgroeien en eten, wat ze nodig hebben.’’

Bij Le Jean kun je ook terecht voor de meer exotische diersoorten: hoe fijn is het, om je gasten te verrassen met vlees van een struisvogel, zebra, krokodil. Maar ook een heerlijk fazantje, konijn of lekkere duifjes kunnen aan de deur worden afgeleverd. Knijnenburg licht toe: "Iedere bestelling wordt in een speciale koelbox van Post.nl Food gelegd. Hierdoor blijven de producten 24 uur lang gegarandeerd goed. We leveren zowel verse als diepvriesproducten. Wie voor 15.00 uur belt, heeft het de volgende avond al in huis. Of veel eerder.’’ Bij bestellingen vanaf 30 euro is de thuisbezorging helemaal gratis. Het wordt enorm gewaardeerd, gezien de 9,4 beoordeling van de klanten, die Le Jean is toegekend.

Op de website www.lejean.nl staan meer dan 120 vleesproducten en Knijnenburg zet zich iedere dag in voor een 100 procent klanttevredenheid. "Mensen kunnen me bellen, chatten, appen en mailen. En als je langs wilt komen om te kijken hoe wij met onze producten om gaan, dan ben je op afspraak ook van harte welkom’’.

Toch zullen er mensen zijn, die moeten wennen aan het online bestellen van vlees. Knijnenburg nodigt uit: "Probeer het gewoon een keer. Het gaat zeker goed en mocht er toch iets gebeuren, dat je niet bevalt, dan wil ik het persoonlijk oplossen’’.

De producten van Le Jean zijn zoveel meer dan alleen maar vlees: "Wij selecteren alleen het echt mooie vlees; van de Iberico varkens tot de Canadese bizons. Voor veel consumenten was het tot nu toe vrijwel onmogelijk om van dit vlees te genieten.’’ Maar dat is verleden tijd; iedereen die besteld heeft bij Le Jean krijgt gratis een receptadvies, om het vlees op de juiste manier te bereiden.

Le Jean werkt samen met Big Green Egg en het is ook mogelijk om halal vlees bij hen te bestellen. Knijnenburg adviseert: "Het gaat er om, dat je beter vlees eet; dát is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor de duurzaamheid van de dieren.’’ Hij toont de gemakkelijk te gebruiken website: ,,Je kunt nu weer het vlees vinden, waar je vroeger verliefd op was.’’

Bestellen kan via: www.lejean.nl. Op deze site staan ruim 80 recepten. Het bedrijf Le Jean is gevestigd op: Klaverblad 11 in Stompwijk. T: 071 580 8034.

Joep Derksen