• De mooie ambiance van Richmond Skin Clinic op de Binnenweg in Heemstede (inzet rechtsonder: Bianca Richmond aan het werk)

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • De mooie ambiance van Richmond Skin Clinic

  Ellen Toledo
 • Bianca Richmond geeft een gezichtsbehandeling

  Ellen Toledo
 • Bianca Richmond aan het werk

  Ellen Toledo
 • Bianca Richmond geeft een gezichtsbehandeling

  Ellen Toledo
 • Bianca Richmond geeft een gezichtsbehandeling

  Ellen Toledo

Richmond Skin Clinic geopend

HEEMSTEDE Richmond Skin Clinic opende op 14 december haar deuren op de Binnenweg 139 in Heemstede. Eigenaresse Bianca Richmond (48), afkomstig uit Wassenaar, heeft sinds vijf jaar een schoonheidssalon aan huis in Wassenaar. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en zodoende ben ik een tweede zaak begonnen".

Ellen Toledo

Als jong meisje had Bianca al een droom om schoonheidsspecialiste te worden. ,,Ik had veel last van acne en ben voor behandeling naar een schoonheidsspecialiste gegaan. In die tijd was dat nog in een klein kamertje maar het vak sprak me erg aan en het leek mij ook wel wat", vertelt Bianca. Het idee is daarna in de vergetelheid geraakt maar toen haar twee kinderen wat groter waren kwam het idee weer opborrelen. ,,Ik heb de opleiding gedaan en ben een schoonheidssalon aan huis gestart".

Nu de kinderen nog wat groter zijn heeft Bianca de stap genomen om een tweede vestiging, Richmond Skin Clinic, in Heemstede te openen. ,,Wij bieden klassieke, traditionele gezichtsbehandelingen, maar daarnaast bieden we ook huidverbeterende behandelingen aan, afgestemd op de verschillende huidcondities en huidtypes". Als voorbeeld noemt Bianca chemische peelings met een hoge dosering die meer resultaat geven dan een oppervlakkige peeling. ,,Ook werken we met de dermapen (microneedling), een intensieve treatment waarbij de huid met kleine naaldjes wordt behandeld, waardoor het zelfherstellend vermogen van de huid wordt geactiveerd om collageen en elastine aan te maken. Collageen en elastine zijn stoffen in de huid die bij het ouder worden minder worden maar die op een gecontroleerde, natuurlijke behandeling van de huid weer geaktiveerd kunnen worden", vertelt Bianca. ,,Natuurlijk kan dit ook met behulp van botox en fillers maar ons doel is dat de huid zelf weer geaktiveerd wordt met behulp van peelings, microneedling of bindweefselmassage".

De meest gevraagde behandelingen blijven de anti-rimpel en anti-aging behandelingen. Ook nemen mannen steeds vaker een cosmetische huidverzorgingsbehandeling. ,,Vroeger bestond huidverzorging voornamelijk uit het vet houden van de huid, maar dat zijn we aan het voorbij streven. We kunnen echt goede resultaten boeken met een kuur van behandelingen in combinatie met producten om thuis toe te passen. Maar je kan ook eens in de zes weken de huid een oppepper geven met een peeling en een masker, het is maar net wat je wil bereiken", aldus Bianca. In de clinic wordt exclusief gewerkt met het Australische cosmeticamerk Alpha-H, dat zich onderscheidt in producten voor alle huidcondities en huidtypes, ook om thuis toe te passen. Tot eind januari is er voor alle huidliefhebbers een kennismakingstreatment, de Go & Glow facial ter waarde van 75 euro, die zij aanbieden voor slechts 49,95 euro. Zaterdag 19 januari van 10.00 tot 17.00 uur is er een open dag en staat het team van huidspecialisten klaar om in de schitterende salon alles te vertellen over anti-aging en het ruime aanbod aan producten.

Richmond Skin Clinic, 06-58794406 of www.richmondskinclinic.nl