• Bjorn Warmerdam
  • Bjorn Warmerdam
  • Bjorn Warmerdam
  • Bjorn Warmerdam
  • Bjorn Warmerdam
  • Bjorn Warmerdam

Volop kerstbomen bij De Oosteinde

HILLEGOM/VIJFHUIZEN Al vele jaren is tuincentrum De Oosteinde het adres om decoraties en cadeaus voor de feestdagen in te slaan. Een groot deel van het tuincentrum wordt momenteel in beslag genomen door een diversiteit aan artikelen die met Kerst te maken hebben. Niet alleen diverse soorten kerstbomen, -ballen en -slingers, maar ook diverse miniatuur winterlandschapjes, vrolijke kerstmannetjes, feestelijke decoraties en diverse leuke cadeautjes voor onder de boom.

Eigenaar William Dobbe is ook dit jaar weer erg te spreken over de prachtige kerstshow die is neergezet in De Oosteinde. ,,In onze tuincentra in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde kan men volop inspiratie opdoen en nieuwe decoraties kopen voor de komende kerst. Zo vlak voor de Kerst hebben mensen het immers al druk genoeg met afspraken, menu's samenstellen, boodschappen doen, koken en cadeautjes kopen. Maar ook wie op zoek is naar een fraai cadeau voor onder de boom, slaagt ongetwijfeld met het ruime assortiment van onze kerstafdeling".

Wie nog geen boom heeft, kan bij De Oosteinde terecht voor vier verschillende soorten. ,,We hebben het grootste aanbod van de streek, zowel gezaagd als op pot. Het meest populair is de Nordmann spar. Die hebben we van een tot vier meter. De vorm is erg mooi en ze vallen niet uit. Niet alleen ideaal in huis, maar ook voor in winkels. Groot voordeel is de scherpe prijs, hij is al verkrijgbaar vanaf 14,95 euro. Daarnaast doen ook de blauwsparren het nog altijd goed. Een prachtige boom met een blauwe gloed, die in een pot geleverd wordt. Zet er een mand omheen en je bent klaar. En dan zijn er nog de zilverspar en de fijnspar, wat eigenlijk de reguliere kerstboom is. Ook zowel op pot als gezaagd verkrijgbaar". Wie bij De Oosteinde een boom wil kopen, kan rekenen op de hulp van het personeel. Die geven advies bij het uitzoeken, houden de boom voor de klanten vast en zetten hem indien gewenst vast klaar bij de uitgang. Dan kunnen de klanten nog even rustig verder winkelen. Wie geen echte boom wil, heeft een ruime keuze aan kunstkerstbomen. De kwaliteit van kunstbomen is enorm gestegen in de laatste jaren en ze zijn praktisch niet meer van echt te onderscheiden! Ze staan prachtig in de woning en zorgen voor de authentieke kerstsfeer. Deze bomen kunnen ook online besteld worden, samen met de bijbehorende decoraties en worden aan huis bezorgd. Het kan haast niet makkelijker.

Wie het huis helemaal in kerstsferen wil brengen, kan bij De Oosteinde naar hartelust winkelen. Dobbe heeft een paar leuke tips om het huis extra feestelijk te maken. ,,We hebben bijvoorbeeld een ruim assortiment aan kaarsen, die kunnen in deze dagen natuurlijk niet ontbreken in huis. Geurend of niet, met glitters of in mooie kleuren mogen niet ontbreken. Denk ook aan waxinelichtjes in leuke houders of een mooie schaal met water en drijvende waxinelichtjes erin. Geurstokjes zorgen ook voor een prettige, ontspannen sfeer in huis. Ook erg sfeervol is een hoge vaas vol bloeiende amaryllissen met eucalyptustakken of een rode, witte of roze kerstster. En voor wie nog een leuk en origineel cadeau zoekt: geef iemand eens een pannenkoekplantje cadeau. Het decoratieve groene kamerplantje wordt ook wel Chinese moneyplant genoemd en zou geluk brengen".

Bij Kerst horen uiteraard ook de welbekende kerststukjes. Deze zijn bij De Oosteinde volop te krijgen in diverse uitvoeringen en kleuren. Niet alleen in rood of goud, maar bijvoorbeeld ook in mintgroen. ,,Alle kerststukken zijn met de hand gemaakt door onze bloembindsters. Dit zorgt ervoor dat eigenlijk ieder kerststuk uniek is, terwijl de prijzen toch betaalbaar zijn. Wie zelf een kerststuk wil maken, kan ook bij ons terecht op de doe-het-zelf afdeling. We hebben een ruim assortiment aan takken, oase, balletjes, paddestoelen et cetera".

Terwijl de ouders rustig aan het winkelen zijn, kunnen de kinderen zich bij De Oosteinde vermaken met een reusachtig springkussen. Ook een kijkje bij de levende kerststal of een bezoekje aan de kinderboerderij buiten is zeker de moeite waard. Lekker buiten tussen de geitjes, schapen, kippen en andere dieren.

In verband met de Kerstdagen heeft De Oosteinde diverse aanbiedingen, die iedere week vernieuwd worden. Deze zijn te vinden op www.deoosteinde.nl. Neem ook eens een kijkje op www.deoosteindeonline.nl voor extra aanbiedingen.

[Tuincentrum de Oosteinde

Hillegom (grens Bennebroek)

Zandlaan 22

023-5846338

[Tuincentrum de Oosteinde

Vijfhuizen (grens Haarlem)

Schipholweg 1088

023-5583654

info@deoosteinde.nl